JAROVNICE: V obci horí obecný úrad, pri požiari nikto neutrpel zranenie

24.07.2012 Sabinov

Jarovnice 24. júla (TASR) – V obci Jarovnice, okres Sabinov, sa od 10. hodiny snažia hasiči uhasiť požiar budovy miestneho obecného úradu. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Pavol Vravec pre TASR uviedol, že momentálne na mieste zasahuje 20 príslušníkov HaZZ z Prešova, Sabinova a Lipian.
"Požiar stále nie je lokalizovaný, horí strešná konštrukcia, ktorá je zložená z troch častí, čo dosť komplikuje zásah," uviedol Vravec. Na mieste je osem kusov techniky, vrátane 30-metrového automobilového rebríka a plošiny s rebríkom vysokej 42 metrov. Požiar zachvátil na obecnom úrade spoločenskú miestnosť, ktorá je v hornej časti budovy.
"Momentálne sa snažíme ochladzovať horiacu časť a za postupného rozoberania strešnej konštrukcie požiar lokalizovať," doplnil Vravec. Príčiny a okolnosti vzniku požiaru zatiaľ nie sú známe, na mieste je aj zisťovateľ príčiny požiarov. Bližšie informácie budú známe až po lokalizovaní požiaru. "Pri požiari nikto neutrpel zranenie, ani nie sú ohrozené okolité budovy, je tam však riziko, že sa požiar rozšíri na trojposchodovú administratívnu časť budovy. Nepredpokladám však, že sa tak stane, nasadili sme všetky dostupné sily a prostriedky," ubezpečil Vravec.
 

Vyberte región